Saris & Partners klaar voor de Toekomst!

2022 zal als het jaar ná Corona de geschiedenis ingaan. Het jaar waarvan we allemaal dachten dat we de draad van vóór Corona weer op zouden pikken en weer verder zouden gaan waar we in 2019 gebleven waren. Niets is minder waar gebleken. Er is een tijd van vóór Corona en van ná Corona. Onze maatschappij is veranderd en de prioriteiten bij veel personeel lijken voorlopig niet te stroken met de hoeveelheid werk die ons te doen staat. Ondernemer zijn is in de huidige tijd moeilijker dan ooit.

Wat niet veranderd is, is de cyclus waarin onze conjunctuur zich beweegt. Er is weer een periode van (ruim) 7 jaar van economische groei verstreken en de eerste correctie na de diepe crisis van 2008-2014 dient zich aan. Wat mij betreft niet meer dan een broodnodige ‘reset’ want dat is een eerste correctie na een diepe crisis eigenlijk altijd. De meeste bedrijven kwamen in 2014 ‘lean en mean’ uit de ‘diepe recessie’ en hebben de afgelopen jaren weer goede resultaten geboekt. In principe zijn de meeste bedrijven economisch goed gezond doch waren de parameters van de markt weer toe aan een herijking. Ongeacht wat deze keer als externe factoren worden genoemd (o.a. de oorlog met al haar economische gevolgen) is de reset dus precies op tijd en zal die haar broodnodige functie vervullen. Er is nu eenmaal geen groei mogelijk zonder af en toe te snoeien.

In onze markt merken we dat ondernemers gaan voorsorteren op het komende jaar. Het aantal actieve zoekers is even wat afgenomen. Men kijkt kennelijk even de kat uit de boom alvorens weer plan de campagne te maken voor de komende periode. Wat onszelf betreft zal dat betekenen dat er zich vervolgens ook weer nieuwe kansen aan zullen dienen. De markt vernieuwt zich weer en dat juichen we alleen maar toe.

Ons kantoor is met de toetreding van Rianka Bikker en haar Zorgvastgoedspecialist-kennis het afgelopen jaar een heleboel kennis rijker in een segment waarin we graag wilden verbreden. Mark en ik blijven ons eigen ding doen, ieder op het gebied waar we goed in zijn en wat ons ligt. Daarmee is Saris & Partners Makelaars klaar om u in de toekomst steeds weer goed van dienst te zijn.

We hebben een goede marktpositie en een mooi resultaat bereikt. Wij sluiten 2022 af met een voldaan gevoel. De toekomst zien we met vertrouwen tegemoet en we hopen van harte u in de toekomst weer van dienst te kunnen zijn. Namens Mark en Rianka en onze kanjers van de backoffice wensen we ‘U en de Uwen’ een Gezond en Gelukkig 2023 toe. De rest komt dan vanzelf.

Toin.Saris@sarisenpartners.nl