Taxatie bedrijfspand

De taxatie van een bedrijfspand is vaak noodzakelijk voor financiering of besluitvorming rondom commercieel vastgoed. Door uw pand te laten taxeren, krijgt u een goed beeld van de marktwaarde van uw bedrijfspand. U wilt dat de taxatie snel en nauwkeurig wordt uitgevoerd, maar bovenal wilt u er geen omkijken naar hebben. Onze deskundige taxateurs zorgen er dan ook voor dat u een overzichtelijk taxatierapport op korte termijn in uw handen heeft, zonder gedoe. Omdat iedere taxatie maatwerk is, nodigen wij u van harte uit voor een oriëntatiegesprek. Hierin bespreken we wat er getaxeerd moet worden, voor welk taxatiedoel en zorgen we ervoor dat de verwachtingen over en weer duidelijk zijn.

Hierom kiest u voor Saris & Partners taxaties:

  • Uitgevoerd door een taxateur die voldoet aan de eisen van de banken en de Belastingdienst
  • Korte doorlooptijd 
  • Uitgebreide kennis en ervaring, lokaal en regionaal
  • Nauwkeurig en overzichtelijk taxatierapport

Taxatiedoelen

Met hun jarenlange ervaring in regio Den Bosch en omstreken, hebben onze taxateurs al heel wat diverse bedrijfspanden zien passeren. Van unieke winkelpanden tot enorme kantoorpanden of bouwgrond. Ook de redenen voor taxatie lopen uiteen, maar zijn vaak te bundelen tot de volgende doeleinden.

Taxatie voor aan of verkoop van een bedrijfspand

Het bepalen van de marktwaarde van het bedrijfspand is noodzakelijk bij de aan- of verkoop van een bedrijfspand. Onze taxateurs geven u naast inzicht in de waarde ook inzicht in de courantheid van het pand en de grond waarop het staat. De taxateurs kennen de gemeentelijke regelgeving en informeren u over bestemmingsplannen. Zo baseert u uw beslissing op basis van feiten en heeft u eventuele bijkomende risico’s goed overwogen.

Financieringstaxaties

Bij een financieringvraagstuk rondom een bedrijfspand is een taxatie onvermijdelijk. Onze onafhankelijke taxateurs voldoen aan alle eisen die worden gesteld vanuit de Nederlandse banken en De Belastingdienst en voeren uw taxatie snel en nauwkeurig uit, zodat uw financieringsproces geen vertraging oploopt.

Fiscale taxaties

Jaarrekeningen

Vastgoed is een grote en belangrijke post op uw bedrijfsbalans. Voor het opstellen van deze balans wordt de jaarrekening opgemaakt en hiervoor is het dus cruciaal om een goede inschatting van de waarde van het bedrijfspand te krijgen.

Sfeerovergang

Het kan ook voorkomen dat uw pand nu nog privé-eigendom is en u deze op naam van de zaak wilt laten zetten. Dat noemen we sfeerovergang. In dat geval verschuift dit bezit voor de inkomstenbelasting van box 1 naar box 3.

WOZ-taxatie

Het kan ook zijn dat u de WOZ-waarde van uw bedrijfspand wilt weten of controleren, zodat u niet teveel onroerendezaakbelasting betaalt. Ook hiervoor kunt u een taxatie door een van onze taxateurs laten uitvoeren. De waarde uit de WOZ-taxatie heeft ook invloed op de hoogte van de rijksbelastingen en de waterschapsheffing.

Maak kennis met onze taxateurs

Onze taxateurs Toin Saris en Mark Hover zijn ingeschreven als Register Taxateur in de kamer Bedrijfsmatig Vastgoed van het NRVT. Het NRVT, Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, is het centrale register van gekwalificeerde vastgoedtaxateurs. U kunt er vanzelfsprekend op rekenen dat u deskundige en integere vastgoedtaxateurs inschakelt.

We maken graag kennis met u! Tijdens een eerste gesprek bespreken we samen wat u wilt laten taxeren en voor welk doeleinde. We informeren u over de tarieven, onze werkwijze en plannen eventueel alvast een bezichtiging in. U kunt via het formulier op deze pagina een gesprek aanvragen.

Direct contact met Toin Saris

Ik help je graag verder!

073 – 6233311 info@sarisenpartners.nl

Toin Saris

Beëdigd Makelaar / Taxateur BOG

Als oprichter van Saris & Partners is Toin erg trots op zijn kantoor dat al meer dan 20 jaar bestaat. Met een achtergrond bij de Friesch-Groningsche Hypotheekbank (FGH-bank NV) en jarenlange ervaring als bedrijfsmakelaar is zijn doel nog steeds om relaties een hoogwaardige dienstverlening te bieden.

Lees meer

Mark Hover

Register Makelaar / Taxateur BOG

Mark is inmiddels al ruim 12,5 jaar betrokken bij ons bedrijf als makelaar en taxateur en is 5 jaar geleden ingestapt als zakenpartner van Toin.

“Succes betekent voor mij dat ik twee partijen bij elkaar breng en een deal tot stand breng waar beide partijen een goed gevoel aan over houden.”

Lees meer