Opnieuw jong

Je hoort mensen op leeftijd wel eens verzuchten: “Ik zou willen dat ik nu jong was en nog steeds de kennis van vroeger had”. Het is een uitspraak die me altijd aan het denken zet zodra ik die hoor. Wat zou ik met de kennis van ‘vroeger’ doen, met de mogelijkheden die ons ‘nu’ geboden worden?

Ik moest aan deze vergelijking denken na een gesprek met een ondernemer in de straal- en moffel business. Hij nam in 2007 een beslissing tot overname van een concurrent en kreeg er opvolgend vrijwel direct de effecten van de economische crisis te verduren. Hij heeft zich vaak afgevraagd of hij hier wijs aan gedaan heeft. Nu, net voor zijn vakantie, verteld hij me dat hij na de vakantie al enorm veel werk heeft liggen. Daardoor gaat hij met een gerust hart op vakantie, waar hij zich gaat voorbereiden op een energie- (en omzet) boost in de tweede helft van 2015. Hij voelt zich voor het eerst sinds jaren weer eens jong en energiek in plaats van moe en bezwaard (door zorgen).

Een herkenbaar gevoel voor mij. Wij hebben vorig jaar goed gedraaid, maar dit jaar heeft zich dat ontwikkeld tot een gestage groei van marktaandeel. Aan het begin van het jaar hebben we een nieuwe medewerker aangenomen en direct na de vakantieperiode begint alweer een nieuwe (ervaren) makelaar. Onze keuzes uit het verleden beginnen hun revenuen op te leveren voor onze relaties en dus ook voor ons. Ik herken dan ook als geen ander dat ik met een gerust gevoel op vakantie kan gaan om mijn accu weer op volle sterkte te brengen. Ik kan zelfs bijna niet wachten om per 1 september met ons uitgebreide team de markt te gaan bedienen.

Ons kantoor blijft dit jaar overigens gewoon open. Dus iedereen die ‘echt’ niet kan wachten om weer aan de slag te gaan, die mag natuurlijk gerust een beroep op ons doen. Alle anderen wensen we een hele prettige vakantie toe en hopen we begin september weer tegen te komen; “opnieuw jong en energiek”!

Klik hier voor een reactie per e-mail