(Ondernemers)vakantie in Coronastijl

"En nu ik me realiseer dat de vakantietijd daadwerkelijk aanbreekt realiseer ik me ook dat het misschien dit jaar wel harder nodig is dan ooit".

Vakantietijd?!

En dan plots zet mijn collega in mijn agenda dat we volgende week even moeten zitten om dossieroverdracht te doen. “Hè, waarvoor dan?”, vraag ik hem. “Ik ben volgende week met vakantie”; zegt hij. Vakantie??? Vakantie??? Oh jee, het is inmiddels vakantietijd!

Inderdaad, het is vakantietijd en ik heb het helemaal niet zien aankomen. Maar nu ik er over nadenk begrijp ik het weer helemaal. Ik voel me moe en ik heb eerlijk gezegd ook wel behoefte om even de boel ‘on hold’ te zetten.

Time out

En nu ik me realiseer dat de vakantietijd daadwerkelijk aanbreekt realiseer ik me ook dat het misschien dit jaar wel harder nodig is dan ooit. Ondernemers hebben dit jaar zware klappen gehad. Ieder op zijn eigen manier. Soms financieel, soms zelfs tot en met een faillissement en soms door juist harder te moeten werken dan ooit.  Één ding weet ik zeker: deze coronacrisis heeft onmetelijk veel geld gekost. En aangezien ondernemingen de enige echte geldscheppende instanties van onze maatschappij zijn, kunnen ze maar beter even goed uitrusten om vervolgens, bij terugkomst,  hun creatieve breinen en grote inzet aan te wenden om onze economie weer op peil te krijgen.

Beste Collega Ondernemers, gebruik de Time Out en laad de batterij zo veel als mogelijk op. Na de vakantie gaan we van 2020 nog iets proberen te maken zodat we 2021 met frisse moed en in het ‘normale’ normaal kunnen gaan beginnen.

Wij wensen jullie namens Saris & Partners Makelaars allemaal een fijne vakantie toe.

Voor een reactie of klankbord, voel je welkom om contact met ons op te nemen via het formulier op deze pagina. Een Whatsappje sturen kan ook!Ik vraag me ongeveer elke dag af waar de tijd blijft. Nu deed ik dat eigenlijk al lang maar ik moet bekennen dat sinds de Corona-madness alles wereldwijd op zijn kop gezet heeft, de dimensie ‘tijd’ behoorlijk aan bewustwording heeft ingeleverd. Het lijkt erop of we van weekend naar weekend schieten, en voor het gemak, al wat er tussen zit in stand 32 doorspoelen. Kennelijk is ons brein niet in staat om deze enorme impact te bevatten, te behappen en in de vierde dimensie ‘tijd’ te plaatsen. Is dat erg? Nou nee, misschien niet. De afgelopen periode is nu immers niet bepaald een periode die we gaan nomineren voor een Oscar.

Energielevel

Het is zonder twijfel dat het eerste half jaar meer energie gekost heeft dan welk afgelopen totaaljaar dan ook. Met name voor ondernemers heeft de onbekendheid met deze bedreiging en de onzekerheid over de toekomst veel hoofdbrekens en dus veel energie gekost. De duidelijke stramienen waarin we verkeerde veranderde plots in een kluwe onwarbaar garen. Personeel werkte thuis, afspraken werden gecanceld. De agenda en het kantoor waren leeg! Evenals onze accu! Help!!!