Of d’n Duvel er mee speelt!

Hebt u dat ook wel eens?  Dat iets maanden lang niet wil en dan plots zijn er meerdere opties om datzelfde te doen. Vroeger zeiden ze dan: “Het is of d’n Duvel er mee speelt.”

In ons vak heb je dat wel eens met de verhuur of verkoop van een bepaald pand. Je loopt het vuur uit je sloffen om een kandidaat te vinden, wat dan maanden lang niet lukt. Plots meldt zich een kandidaat waar je blijmoedig mee aan de gang gaat en vervolgens lijkt het of de hele wereld naar dat bewuste pand op zoek is.

Dit verschijnsel komt al zolang voor als ik me persoonlijk kan herinneren en is voor mij inmiddels een reden om goed op mijn hoede te zijn. Het heeft namelijk nog wel eens het nare bijeffect dat een opdrachtgever plots door alle aandacht overmoedig wordt en we uiteindelijk nog geen huurder hebben.

Hoe zou het verschijnsel nu te verklaren zijn?  Ik ga er dan maar van uit dat we het verschijnsel van ‘positieve vibes’ maar even niet mee moeten rekenen. Waarschijnlijk heeft dat effect toch te maken met collectieve prikkels die zich in de media verspreiden en die meerdere mensen op hetzelfde moment hetzelfde idee geven of die mensen plots het vertrouwen geven om daadwerkelijk tot handelen over te gaan. Belangrijk voor ons is altijd om onze opdrachtgever op een dergelijk moment goed te adviseren om het zodoende mogelijk te maken om het beste rendement uit die situatie te halen.

‘Toeval bestaat niet’, vinden wij al jaren. Geluk kun je in bepaalde mate afdwingen. Toch is het af en toe wel fijn als er op de achtergrond een engeltje meewerkt om de boel een zetje in de goeie richting te geven. Wij helpen u dan bij de rest.

 

Voor reacties; toin.saris@sarisenpartners.nl