MKB generatiekloof

Lees de nieuwe blog van Toin Saris: MKB generatiekloof. Over anciënniteit

Alhoewel ik van mening ben dat ik me redelijk bewust ben van hetgeen om me heen gebeurt, heeft een gebeurtenis me onlangs toch aan het denken gezet. Een sollicitante informeerde bij ons naar werk en toen we vroegen naar de reden van haar interesse gaf ze aan dat die, naast het feit dat we als Bedrijfsmakelaarskantoor een goede naam in de markt hebben, gelegen was in het feit dat we zo’n jong team hebben. In haar huidige werkkring was ze met haar 25 jaar de jongste en was de volgende in rij inmiddels 46 jaar.

Ik heb mezelf nooit gerealiseerd dat wij een jong team hebben. Weliswaar is de gemiddelde leeftijd van onze medewerkers 34 jaar maar daar ben ik zelf een behoorlijke zware krik in. Buiten mij is dat 28,5 jaar. Onze kinderen zijn maar een beetje jonger dan het gros van onze medewerkers waardoor het voor mij persoonlijk heel natuurlijk aanvoelt.

Pas na de opmerking van onze sollicitant ben ik me gaan realiseren dat we eigenlijk wel een hele bijzondere positie hebben. Als ik naar andere marktpartijen in ons vak kijk, zie ik dat ze bijna allemaal met een enorme vergrijzing zitten die ontegenzeggelijk zijn weerslag heeft op de manier waarop een dergelijk kantoor haar beleid voert.

Waar ik mijn oude baas J. van B. bijna dagelijks hoorde verkondigen hoe belangrijk ‘anciënniteit’ voor een bedrijfsmakelaar was (om deskundig over te komen), is tegenwoordig bijna het tegendeel waar. De jeugd heeft niet alleen de toekomst maar ook de mindset en kennis van moderne technologieën om het vak van bedrijfsmakelaar op een hele andere en veel efficiëntere manier uit te voeren.

Is daarmee de ‘oude’ makelaar met anciënniteit niet meer inzetbaar? Dat ligt helemaal aan de persoon zelf. En natuurlijk aan zijn directe omgeving. Waar je mee omgaat wordt je mee besmet. Dat kan positief vernieuwen of negatief blijven hangen in oude structuren. Die laatste gaan het heel moeilijk krijgen.

Ik prijs me gelukkig met ons jonge team en geniet elke dag van de inspiratie die ze me brengen. Van de andere kant wil ik er voor hen zijn om ze de kneepjes van ‘people’s-business’ bij te brengen. Want zoals altijd ligt de waarheid in de midden en kunnen we veel van elkaar leren.

 

Voor reacties: toin.saris@sarisenpartners.nl