Marktalert: veel vraag, weinig aanbod!

Wat zeg je tegen een relatie die vraagt hoe het zakelijk met Saris & Partners Makelaars gaat, ‘Goed’ omdat we op dit moment werkelijk alles verkopen en verhuren wat los en vastzit of ‘Het gaat wel’ omdat we alles verkocht en verhuurd hebben wat los en vastzit?

Succes is relatief

Saris & Partners Makelaars is een bedrijfs-makelaarskantoor dat al in een vroeg stadium actief aan de gang ging met het inzetten van onder meer Social Media. Sinds 2010 hebben wij eigen marketingmanagers die voor ons de marketing van de panden van onze relaties voor hun rekening nemen. En niet zonder succes want ons marktaandeel in de regio mag er zijn. Zeker als je onze bijna familiare schaal afzet tegenover de andere kantoren met zeer ruime bezetting. Ik durf na 22 jaar best wel te zeggen dat we een niche-kantoor zijn. Makelaars in aandacht die hun (online)business goed voor elkaar hebben. Maar ons succes begint nu een keerzijde te krijgen. Het aanbod krimpt in het hele land. Dus ook in de regio Den Bosch hebben we met dat verschijnsel van doen. 

Verborgen aanbod

Nu is ons ook gebleken dat vele bedrijven en beleggers eigenlijk best wel ruimte hebben in hun panden en portefeuille die best voor verhuur en/of verkoop in aanmerking zou kunnen komen maar waar simpelweg even geen focus op is. Of zijn er misschien panden al jaren voor hele lage huurprijzen verhuurd en zou dat ook eens best onder de loep genomen kunnen worden? Soms blijven situaties gewoon bestaan omdat ze nu eenmaal zou bestaan. Wij hebben echt al diverse panden verhuurd en zelfs verkocht die niet aan de markt waren maar eigenlijk ook niets meer toevoegde aan het rendement of bedrijfsproces.

Sale & Leaseback

Van de andere kant is de investeringsmarkt op dit moment zo gewillig dat het verkopen van het eigen bedrijfsgebouw en het vervolgens weer terughuren, echt interessant kan zijn. En dat is niet alleen vanwege een quick-win. Vooral ondernemers in de leeftijd tussen 50 en 60 jaar doen er goed aan om eens te overwegen wat ze later met hun bedrijf gaan doen. De bekende stip op de horizon. In heel veel gevallen is het interessanter om te onderhandelen over de verkoop van de eigen onderneming waarbij de huisvesting bestaat uit een huurcontract in plaats van een activa op de balans. Praat er eens over met de accountant en fiscalist. Wij verzorgen graag een verantwoorde en in de huidige markt lucratieve sale & leaseback voor u.

Al met al genoeg aanleiding om eens met ons te sparren over de mogelijkheden. Geen vraag is ons te gek. Laat uw uitdagingen maar horen en wij bedenken met u een goede oplossing.

Wij horen graag van u.

Voor reacties Toin.saris@sarisenpartners.nl