EHBO: Eerste Hulp Bij Officemanagement

Als officemanager ben ik verantwoordelijk voor veel verschillende zaken. Maar waar ben ik nou precies verantwoordelijk voor? Wat houdt officemanagement in?

Mij is onlangs gevraagd om van alle medewerker van Saris & Partners de kern(taken) en verantwoordelijkheden op te schrijven, te beginnen bij mij zelf. Uhhh, wat zijn mijn (kern)taken nu eigenlijk?

Als officemanager ben ik verantwoordelijk voor veel verschillende zaken. Maar waar ben ik nou precies verantwoordelijk voor? Waar staat een office manager in de organisatie? Wat houdt officemanagement in? Allemaal vragen die mij aan het denken hebben gezet.

Ik ben eerst maar eens gaan Googlen en kwam bij de volgende omschrijving. “Office managers verrichten administratieve en organisatorische werkzaamheden om de zaken op kantoor efficiënt en soepel te laten verlopen.”. Dat klopt! Maar doe ik dat ook?

Spin in het web


Ik ben heel de dag druk bezig met wat aan mij wordt gevraagd, maar eigenlijk niet met wat van mij wordt verwacht: het team managen. Door voor iedereen zijn/haar (kern)taken en verantwoordelijkheden te benoemen wordt het allemaal een stuk inzichtelijker.

Bovendien heb ik nu de mogelijkheid om een aantal taken bij collega’s neer te leggen, zodat ik meer tijd krijg om te managen. Vorig jaar heb ik via IMK Opleidingen een cursus Middle Management afgerond en ik weet wat mij te doen staat.

Tips? Deze zijn altijd welkom: melanie.schutte@sarisenpartner.nl. Lees ook: Hoe gaat het ermee?.