Een zomergroet van Saris & Partners

Ik had er dit jaar absoluut geen erg in het feit dat het al juli was geworden, althans niet dat daarmee eigenlijk ook het vakantieseizoen op handen was. De enorme drukte die we in het eerste half jaar hebben gehad, gaf ons weer het gevoel dat onze relaties de economische crisis inmiddels goed achter zich hebben gelaten en hun koers weer op vooruitgang hebben gezet. Met name de grote massa, de o zo belangrijk economische tanker MKB, heeft zich eigenlijk op de meeste fronten weer in beweging gezet en zal daar zomaar niet meer van afwijken.

Het meest plezierige effect voor een makelaar in Bedrijfshuisvesting is dat zoetjes aan het systeem van roulatie in de bedrijfshuisvesting weer op gang komt. Ons grote netwerk stelt ons daarbij in staat om partijen aan panden te verbinden die nog niet eens op de markt zijn. En dat wordt door onze opdrachtgevers als prettig ervaren want de ondernemers zijn nog steeds erg gevoelig als het gaat om beeldvorming rondom hun bedrijf.

Het is natuurlijk begrijpelijk dat ondernemers nog gevoelig zijn voor economische signalen en beeldvorming over de status van hun bedrijf. De afgelopen jaren zijn er weinig MKB-ondernemers geweest die tijdens een woelige nacht een rampscenario voor hun bedrijf niet eens voorbij hebben zien komen. Dit soort ervaringen schud je niet zomaar van je af. Toch hoeft niemand zich te schamen als hij of zij nu nog bestaat. Dan mag je je toch een zeiler noemen die in ieder geval al eens een flinke storm heeft doorstaan.

Dat we wat gevoelig zijn geworden, neem ik overigens zonder meer aan. 2016 is tot nu toe gewoon een goed jaar geweest, maar de Brexit en de directe gevolgen daarvan op de beurs en in de media, hebben er misschien toch wel toe geleid dat de vakantieperiode wat vroeger is ingezet dan normaal. De telefoon is sinds een paar weken opvallend rustig geworden en ik kan me dat ook goed voorstellen. Er is natuurlijk ook wel wat aan de hand in de wereld en volgens mij is de Brexit daar nog de minst erge van, als die al door gaat! (Ik geloof er namelijk niks van)

Wij gaan zo meteen moe, maar met vertrouwen, aan onze vakantie beginnen en hopen dat iedereen, zowel werkgevers als werknemers, weer eens van een welverdiende vakantie zullen gaan genieten waarin ze de accu voor de eindsprint van 2016 weer goed kunnen opladen. Na de vakantie gaan we met z’n allen weer met een volle tank de economische snelweg op en gaan we 2016 tot een economisch goed jaar kronen.

Wij wensen u allen een fijne en ontspannen vakantie toe en hopen velen van u daarna weer te mogen ontmoeten.

Namens Saris & Partners Makelaars

Toin.saris@sarisenpartners.nl