An Englishman in New York!

"Weet u wat nou typisch is? Ongeveer 20% van zoekers die zich online in onze regio oriënteren komen uit de regio Amsterdam! Het lijkt erop dat...".

Onder meer vanwege onze stevige inzet op online marketing is ons kantoor al geruime tijd op zoek naar minimaal twee actieve bedrijfsmakelaars die niet bang zijn om leads te bellen om ze vervolgens op vakkundige wijze van dienst te zijn. Ik mag wel zeggen dat dat verdomd lastig blijkt te zijn.  En frustrerend natuurlijk want als je eerst zorgt dat er plenty leads zijn om daar vervolgens te weinig rendement uit te halen omdat er in de regio geen vakkundige makelaars te vinden zijn, gaat je niet in je koude kleren zitten.

Ik hoorde tijdens mijn vakantie het nummer ‘An Englishman in New York’ van Sting voorbij komen en dat bracht me op een idee.

Commercieel zijn is een eigenschap dat steeds minder mensen in onze regio bezitten of in ieder geval niet voldoende ontwikkeld hebben. Ik wijt het wel eens aan het feit dat ook bijvoorbeeld de ‘ouderwetse middenstander’ nauwelijks nog bestaat. De Middenstand gezinnen van vroeger waren per definitie de kweekvijver èn opleidingsinstituut voor commerciële mensen. Kinderen kregen met de paplepel ingegeven hard te werken, gedienstig naar klanten te zijn en op straat hun fatsoen te houden want iedereen kon immers een klant zijn of worden!

Net zo goed als de hele winkelstand met een enorme schaalvergroting te kampen heeft waardoor de echte ‘middenstanders’ continue  hun werkveld verleggen naar gebieden waar nog wèl de kost te verdienen is, lijkt mij dat dat ook voor mensen met een commerciële drive het geval. Sterker nog, ik heb in het begin van mijn carrière bij dè Vastgoedbank in Utrecht doorgebracht en zou dat waarschijnlijk in deze tijd in de Regio Amsterdam doen. Daar zouden ze dus te vinden moeten zijn.

Weet u wat nou typisch is? Ongeveer 20% van zoekers die zich online in onze regio oriënteren komen uit de regio Amsterdam! Het lijkt erop dat er dus weer een tegendraadse beweging op gang begint te komen. Door alle faillissementen van grote winkelketens ontstaat in onze regio, Midden-Brabant,  ook zoetjes aan weer ruimte voor de zelfstandige detaillisten. Zou dat ook voor andere bedrijven gelden? En geldt dat dan ook voor Commercieel personeel die inmiddels misschien in een volgende (gezins)fase van hun jonge leven komen en dat liever in het veilige en actieve Brabant doen dan in het spannende maar hectische Amsterdam? Wij schatten van wel!!! Dus zijn we op zoek naar;

Brabo’s in Amsterdam!

Geïnteresseerden kunnen op onze website kijken of contact met mij opnemen.

Toin.saris@sarisenpartners.nl