20 jaar Saris & Partners Makelaars

Op 1 maart 1999 ging Saris & Partners Bedrijfsmakelaars en Taxateurs ’s-Hertogenbosch B.V. van start. Het komende jaar bestaat ons kantoor dus 20 jaar en dat was voor mij persoonlijk een reden om even stil te staan bij wat 20 jaar geleden mijn voornemens waren en wat er uiteindelijk van uitgekomen is.

Gemiddelde levensduur bedrijven

Toen ik hier over nadacht werd ik met name nieuwsgierig naar onze positie in ondernemend Nederland. Wist u dat de gemiddelde leeftijd van ondernemingen in Nederland 15 jaar bedraagt? Op 1 oktober 2018 stonden er in Nederland bijna 1,9 miljoen ondernemingen in het handelsregister ingeschreven waarvan 11% in 2018 waren gestart en er 6,5% stopten (60% van de nieuwe starters waren ZZP-er).

Ik vroeg mij af hoe dat was toen ik met Saris & Partners begon. Feitelijke cijfers heb ik niet kunnen vinden. Wel heb ik kunnen achterhalen dat in 1999 het percentage opgerichte bedrijven eveneens rond 11% zat en het percentage gestopte bedrijven rond 5,5% lag.

Een opmerkelijke stelling die ik in dit verband tegenkwam was dat een bedrijf altijd in het overdrachtelijke ‘winterseizoen’ begint. Daar werd aan toegevoegd dat elk bedrijf uiteindelijk ook weer in de ‘winterperiode’ beland. Een gemiddelde onderneming doorloopt deze cyclus dus in een periode van  15 jaar!

De lente van ons bestaan!

Als ik dat zo overdenk zou ik graag geloven dat we nog in de lente van ons bestaan verkeren. Toch ontkom ik niet aan het gevoel dat ik zelf als ondernemer natuurlijk ook wel eens nadenk over de lengte van mijn scoop. Maar wat bepaalt dan in welke periode onze onderneming zich bevindt? Voor mijn gevoel heeft dat enerzijds met waarborgen voor continuïteit (opvolging) en anderzijds met kwaliteit (voortdurende ontwikkeling) te maken.

In dat geval betekent het dat we nog volop in de Lente zitten! Onze continuïteit is immers geregeld en  qua ontwikkeling heeft Saris & Partners Makelaars de afgelopen jaren laten zien dat het in staat is om voortdurend voorop te lopen bij het inzetten van nieuwe technologieën en marketingtools om op die manier in de razendsnelle veranderingen van onze wereld bij te blijven en zelfs daarin toonaangevend te zijn.

Ons motto!

Hoe we dat klaarspelen?  Heel eenvoudig! Ons motto was 20 jaar geleden al: een makelaarskantoor zijn waarvan over 25 jaar nog iedereen zegt: “als je deskundig en betrouwbaar geholpen wilt worden, moet je bij Saris & Partners Makelaars zijn!”

En vanwege de voortschreidendheid van deze doelstelling zal dat voorlopig dus ook niet veranderen!

Feest!

We gaan onze milestone het komende jaar regelmatig vieren. Daarbij zullen we onze trouwe relaties zeker niet vergeten.

Voor reacties: toin.saris@sarisenpartners.nl

(Beeld: verbeeldingenhistorie op bbwebwinkel)