Succes!

Naast een goede gezondheid is succes hetgeen je als mens normaliter het liefst toegewenst krijgt. Tevens is succes iets waarvan ik het nauwelijks zou kunnen omschrijven. Succes voel je pas als je het hebt. En je weet het ook zeer zeker als je het niet hebt. Je zou daar zelfs ongelukkig van kunnen worden.

Wens synoniem aan succes

Toen ik onlangs tijdens één van de vele lezingen rond Prinsjesdag, mevrouw Professor Barbara Baarsma (directeur SEO) hoorde vertellen dat onze economie gebaseerd is op de drang (innerlijke wens) van nagenoeg elk individu om het financieel of maatschappelijk net iets beter te doen dan zijn of haar buurman, bedacht ik mij dat het met goed gevolg nastreven van een wens kennelijk synoniem is aan succes!

Verschillende vormen van succes

In dit verband zou je kunnen stellen dat het overleven van de crisis zonder al te veel kleerscheuren eveneens een vorm van succes is. Sterker nog, het verkopen van een bedrijfspand met verlies om zodoende een te grote schuldpositie te saneren zou zelfs succes genoemd kunnen worden. Eén ding is duidelijk: voor succes is wel op één of andere manier actie nodig. Zonder actie (nastreven van een wens) kan er simpelweg geen goed gevolg zijn en dus ook geen succes.

Ons succes

Wij staan midden in de markt, hebben een goed netwerk met heel veel fijne ondernemers als onze kennissen. Deze ondernemers komen geleidelijk aan weer in actie en kloppen bij ons kantoor aan om advies. Dit is wat we nastreven! De vastgoedtransacties die daar uit voortvloeien zijn een gevolg van ons handelen (en nooit een doel geweest). Dat is ons succes en het voelt heerlijk.

Succes kun je afdwingen door goed over jouw eigen doelen na te denken en vervolgens de juiste actie in te zetten om dat doel succesvol na te streven. In deze hele regel zit er maar één persoon aan het roer en dat ben je zelf. De rest zijn slechts factoren waar je mee om dient te gaan.

Belang van succes

Waarom is succes belangrijk? Omdat het alle druk en stress van de afgelopen jaren doet reduceren tot een broodnodige ervaring. Omdat het jouw accu weer oplaadt. Omdat het je weer zin geeft om er een tandje bij te zetten en ook jouw klanten te laten meedelen in het succes. Oké, ik geef het toe, na gezondheid is succes het meest belangrijke ‘hormoon’ dat ondernemers kunnen hebben.

Wij genieten van dit succes en gunnen het ieder ander op zijn minst net zoveel. En waar we kunnen zullen wij er zijn om onze relaties te helpen bij het met goed gevolg nastreven van hun wensen.