Kantoorruimte, een vloek of een zegen?

Met een enorm opgelucht gevoel mogen wij constateren dat de markt voor bedrijfsmatig vastgoed uit haar crisisslaap is ontwaakt. Eind 2013 waren de signalen al wel voelbaar en begin 2014 waren het met name grote multinationals die nog snel gebruik wilden maken van het ‘huurdersmarkteffect’. MKB-ers lieten in die periode nog nauwelijks van zich horen.

Na de vakantie is dat echter rigoureus anders. MKB ondernemers hebben er zin in om het bed op te schudden en de handen aan de ploeg te slaan. Als de donder aan de gang om de zorgen van de crisis zo spoedig mogelijk te vergeten.

Transformatie van kantoorgebouwen

Nu pas wordt ook duidelijk hoe de markt omgaat met de dilemma’s waar de geleerden zich de afgelopen jaren voornamelijk mee bezig hebben gehouden. Transformatie van kantoorgebouwen en andere bedrijfsruimten, slopen, herbestemmen. En vervolgens wie dat dan moet betalen.

Wij zeggen altijd dat de markt van bedrijfshuisvesting zich ontwikkeld onder invloed van vraag. En we krijgen gelijk. Panden die we stiekem al hadden afgeschreven staan plots in de belangstelling van potentiële gebruikers. En kantoorpanden die als goudgerande kantoorvilla’s te boek stonden gaan nu voor mooie prijzen weg als woonvilla’s. De wereld op zijn kop dus.

Verhouding kantoorruimte en bedrijfsruimte

Toch blijft kantoorruimte in bedrijfspanden een zorg. Althans ‘te veel’ kantoorruimte in een te kleine bedrijfsruimte zal nog steeds als een vloek worden ervaren. Veel MKB-ers hebben immers de overhead tot een minimum teruggebracht en iedereen weet dat de kost in dit soort bedrijven nu eenmaal niet op kantoor verdiend wordt.

Schroom niet MKB-er. Zoek naar de ruimte op de gewenste locatie en doe het voorstel dat past bij jouw onderneming. Wij zullen, samen met de verhuurder, er alles aan doen om beide partijen een nieuwe start te geven.

Saris & Partners gaat inmiddels als een speer en heeft haar eerste personeelsuitbreiding al weer mogen beleven. Wij gunnen u allen nog meer dan dat.

Veel succes met deze nieuwe dageraad!