Ingrediënten voor een succesvolle samenwerking

Eén van de belangrijkste taken van een makelaar is dat een object wordt verhuurd of verkocht tot tevredenheid van alle betrokken partijen. Maar wat gaat daar aan vooraf voordat het tot een “deal” komt?

Graag wil ik u in vogelvlucht meenemen in het proces wat leidt tot een tevreden opdrachtgever en huurder c.q. koper.

Er wordt een afspraak ingepland tussen de bedrijfsmakelaar en de opdrachtgever. De makelaar gaat het desbetreffende object bekijken, het gesprek komt tot stand met de opdrachtgever en het balletje gaat rollen.

Wat heb ik nodig voor een gedegen dossier?

Dan kom ik in actie! Ik ben sinds een jaar werkzaam als backofficemedewerker bij Saris & Partners en houd mij o.a. bezig met het samenstellen van dossiers. Maar waar bestaat een gedegen dossier uit?

De administratieve gegevens dienen op orde te zijn. Denk hierbij aan:

• Kadastrale gegevens;
• Tekeningen van het object;
• Een geblurde kopie van het legitimatiebewijs van de opdrachtgever;
• Een door opdrachtgever akkoord bevonden ‘Voorstel tot dienstverlening’ en ‘Opdracht tot dienstverlening’;
• Het bestemmingsplan;
• Alle verdere relevante achtergrondinformatie van het object;
• Professionele foto’s en plattegronden voor een goede presentatie op de website;
• Optioneel: een lay-out en een offerte van een projectbord;
• Een op maat gemaakte brochure.

Het object is nu gereed voor aanmelding op de website en Funda in Business. Daarnaast delen wij de objecten ook op social media, zoals Facebook en LinkedIn. Vervolgens sta ik klaar om als eerste gegadigden voor het pand te woord te staan en de bezichtigingen in te plannen.

Belangrijkste ingrediënt: persoonlijke aandacht!

Niet voor niets is Saris en Partners ruim 19 jaar een gevestigde naam in de bedrijfsmakelaardij. Dat is ook de reden dat ik niet ons hele ‘recept’ ga prijsgeven. Saris en Partners zou Saris en Partners niet zijn als we niet meerdere troeven in handen zouden hebben om tot een succesvolle transactie te komen! De belangrijkste wil ik echter graag met u delen: persoonlijke aandacht!

Heeft u ook plannen om uw bedrijfspand te verhuren of te verkopen? Bel of mail ons, dan ervaart óók u dat deze ingrediënten een basis zijn voor een succesvolle samenwerking! Lees ook: Ik… officemanager?