Ik… officemanager?

Als je op mijn eindexamen van de mavo aan mij had gevraagd ‘Wat wil jij later worden?’ dan was ‘officemanager’ nooit bij mij opgekomen. Toen ik 16 jaar was moest ik kiezen wat ik na de mavo voor vervolgopleiding zou gaan doen. En wat kies je dan… Ik koos voor de opleiding MTS voor Mode en Kleding. Niet de meest voor de hand liggende keuze en als je mij nu vraagt waarom ik voor deze studie heb gekozen dan snap ik het nog steeds niet. Het was een intensieve technische opleiding en ik heb voornamelijk geleerd om niet op te geven.

Diploma op zak

Ik heb mijn diploma behaald en ben gaan werken bij de kledingwinkel Peek en Cloppenburg. Verkoopster bleek al snel niet mijn ding te zijn en dat had de floormanager ook in de gaten. Zij vertelde dat zij de functie als intercedente of telefoniste / receptioniste meer bij mij vond passen. Oei, dat kwam hard aan. Ik had net een vierjarige opleiding afgerond in de modebranche, wat nu?

Complete verassing

Ik ben de volgende dag meteen naar het uitzendbureau gegaan en heb mijn verhaal gedeeld met de medewerkster. Ze zei: ‘Ik heb de baan voor jou!’. Dat was een complete verassing, want ik dacht dat ik niks anders kon dan iets met mode. Ik werd aangenomen bij een bedrijfsmakelaarskantoor als telefoniste/receptioniste zonder enige ervaring. Al heel snel merkte ik dat deze functie mij wel heel erg lag.

In 1999 ben ik bij Saris & Partners Makelaars als secretaresse begonnen en heb ik samen met Toin Saris het kantoor groot gebracht tot wat het nu is. Trots? Dat kun je wel zeggen!

Mijn doel bij Saris & Partners

Of wij nog kunnen groeien? Zeker! Mijn doel is om een team te creëren van tevreden, gemotiveerde, flexibele, toegewijde en professionele medewerkers, die daadwerkelijk het gevoel hebben dat hun persoonlijke inbreng bijdraagt aan het succes van Saris & Partners. Het gevolg hiervan zal een positieve uitstraling hebben naar onze klanten. In de ogen van de klant zijn de medewerkers waarmee zij direct contact hebben het gezicht van de organisatie.

Dankjewel…

Helaas weet ik niet meer wie destijds de floormanager was, maar ik zou haar heel hartelijk willen bedanken voor haar eerlijkheid en advies. Ik ben helemaal happy met de functie als officemanager. Heeft u ook zo’n ervaring? Ik ben benieuwd naar uw verhaal!

Melanie Schütte
melanie.schutte@sarisenpartners.nl

Lees ook: EHBO: Eerste Hulp Bij Officemanagement.