Venrayseweg 0 ong

5961 NT Horst
Bouwgrond | circa 13.270 ㎡

Prijs op aanvraag

Omschrijving

TE KOOP
Kavel van 13.270 m²

De gemeente Horst aan de Maas is wat betreft oppervlakte de grootste gemeente van Limburg. Het ligt strategisch tussen Venlo en Venray. Venlo geldt als de logistieke hotspot van Nederland, vanwege de goede aansluitingen richting de exportlanden.

Ook Horst kan profiteren van de goede aansluitingen, want het ligt aan de A73 die loopt van Nijmegen naar Roermond. Ten zuiden van Horst ligt de A67 van Eindhoven naar Venlo. Vanuit Horst vinden vele champignons hun weg naar de liefhebbers; maar liefst één derde van de Nederlandse productie komt hiervandaan!

De Venrayseweg is een soort parallelweg van de A73 en meandert mee met de snelweg van Venray naar Venlo. Het perceel is daarmee zowel vanuit Venray als vanuit Venlo eenvoudig bereikbaar. De Venrayseweg kenmerkt zich door bedrijvigheid in een groene omgeving: bij nieuwbouw stelt de gemeente terecht eisen aan een groene inpassing in de omgeving.

Kavel
De te koop aangeboden kavel bestaat in totaal uit 13.270 m², waarvan circa 8.200 m² (58m x 142m) een bedrijfsmatige bestemming heeft en circa 5.070 m² bestemd als 'groenvoorziening'. In 2019 is er een informatief plan bij de gemeente ingediend waarbij de kavel met 'groenbestemming' gebruikt zou worden voor inrit en parkeer-/manoeuvreerterrein. Hier heeft de gemeente destijds een positief advies op afgegeven. Het informatieve plan is desgewenst op te vragen bij ons kantoor.

Bestemming
- Het betreft 1 perceel met verschillende bestemmingen. Te weten:
Circa 8.200 m² is volgens opgave van de gemeente Horst aan de Maas opgenomen in het bestemmingsplan ‘Werkgelegenheidsgebieden II'. Dit werd vastgesteld bij Raadsbesluit d.d. 10 september 2013.

Het perceel heeft volgens dit bestemmingsplan de enkelbestemming ‘Bedrijventerrein’ en dubbelbestemming 'Waarde - Archeologie 5'.

Maximum bebouwingspercentage terrein (%): 58
Maximum bouwhoogte: 12 meter

- Circa 5.070 m² is volgens opgave van de gemeente Horst aan de Maas opgenomen in het bestemmingsplan ‘Werkgelegenheidsgebieden II'. Dit werd vastgesteld bij Raadsbesluit d.d. 10 september 2013.

Het perceel heeft volgens dit bestemmingsplan de enkelbestemming ‘Groen’ en dubbelbestemming 'Waarde - Archeologie'.

Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de bestemming 'Groen', ter plaatse van de aanduiding 'wro-zone - wijzigingsgebied' te wijzigen in de bestemming 'Bedrijventerrein", mits wordt voldaan aan voorwaarden.
 

Kenmerken
TypeTe koop
Oppervlakte13.270
Gebouwdetails
Bereikbaarheid snelweg afritOp 2000 m tot 3000 m
Bereikbaarheid NS stationOp 5000 m of meer
Bereikbaarheid bushalteOp 4000 m tot 5000 m
Financieel
TransactiestatusBeschikbaar
Type aanvaardingIn overleg

Andere panden met vergelijkbare kenmerken

Venrayseweg 0 ong Horst